San Francisco


I 2016 besøgte vi San Francisco som er en amerikansk by i delstaten Californien med 865.000 indbyggere. 
San Francisco er en anderledes by, hvor gamle sporvogne snor sig rundt i gaderne og op og ned af bakkerne og forbi de farverige huse. 

Vi havde 2 dage i denne fantastiske by hvor vi besøgte en masse ting. 

City Hall er kendt for USA første sit-down-protest i 1960 over valget af USA's første homoseksuelle politikker samt 4037 homovielser i 2004.




Golden gate Bridge er den smukke hængebro der spænder over San Francisco bugten. Den forbinder San Francisco med forstæderne og skoven mod nord.Broen er 3 km lang og har bropiller der er 227 meter høje. Den røde maling beskytter mod rust, og den males flere gange om året.



Chinatown i San Francisco er en af de største Chinatowns uden for Asien. Den kinesiske byport er i starten af hovedgaden Grant Avenue. Men Chinatown er kæmpe stor og det er her de lokale kinesere handler & og spiser og lever et parallel- tilværelses lang væk fra den klassiske måde at leve på i USA. Gadeskiltene i Chinatown er skrevet på engelsk og kinesisk. 




Kabel Sprogvogn som San Francisco er berømte for, som køre rundt i byens gader.Den gamle sporvogn køre på ligne 3 som mest køre med turisterne. Denne sporvogn bliver vendt med håndkraft på vendepladen, her ville jeg anbefale at man stiger ombord hvis man skal være sikker på at kunne komme ombord. 
De kabeltrukne sporvogne køre kun i dagstimerne.






Alcatraz var noget af det min mand havde glædet sig allermest til så derfor havde vi købt billetter hjemmefra som vi opdagende var en god ide da der var mange mennesker der stod i kø for at komme på besøg. Alcatraz er det fængsel der tidligere kunne få til at løbe kold vand ned at ryggen på kriminelle i USA. Dette var det fængsle på klippeøen for de mest hårde og bevogtede fanger fra 1934 - 1963
Fængslet var åben i 29 år og var topsikret og nåede at have 1545 fanger. der var 14 fanger der forsøgte at flygte. det mest berømte flugtforsøg var i 1962 hvor det lykkes 2 brødre at komme ud i friheden, men der er stor sandsynlighed for at de er druknet - selvom deres lig aldrig er blevet fundet.
Billetterne koster 38 $ per person og man kan være heldig at møde en tidligere fange som fortæller om sine oplevelser på Alcatraz.






Fisherman's Wharf er fra Pier 39 frem til Pier 47.
Dok K ved Pier 39 har siden 1990 været kendt for søløver, når der er flest er der op til 600 søløver som ligger og slapper og solbader. især perioden fra august til maj.  
Pier 39 er nok det sted som er byens største turistmagnet hvor der er souvenirboder, turistshops, forlystelser, kæderestauranter og dyre fiskeresturanter.



Painted Ladies er den fine række farvede huse om kaldes 
The Painted Ladies, som du måske har set i 90'er serien Full House.
der er 6 huse som er pastelfarvet og ligger på Steiner Street. 
Du kan få et flot billed hvis du går op af bakken i parken Alamo Square.



TAK FORDI I LÆSTE MED 💕
FRA ROLF OG LAURA

Ingen kommentarer