Berlin


Berlin er en af min kære mands ynglingsbyer da han interesseret sig meget for 2 verdenskrig. Jeg syntes det er meget kedeligt men samtidig er det en smuk by. 


Vi har været der af 2 omgange og vil lige fortælle lidt om de ting vi vælger at se og opleve når vi er der. 


Alexanderplatz som er den centrale plads og trafikpunkt i Berlin.




Berliner muren var en mur af beton, pigtråd og elektrisk hegn mellem øst og vest Berlin og har stor betydning for den tyske historie i dag. Du kan se den mange forskellige steder i Berlin i dag. Det længste bevarede stykke af muren er 1316 meter langt og står i Mühlenstrasse, hvor det ligger væg til en af Berlins meste populære turistattraktioner, East side Gallery. 

Murgalleriet består ag en lang række kunstværker malet direkte på den østlige side af muren som blev skabt i 1990 af 188 kunstnere fra 21 lande.


Checkpoint Charlie var den mest kendte grænseovergang mellem øst og vest Berlin.





Brandenburger Tor er den største og sidste byport i Berlin som i 200 år har været et vartegn for Berlin og Tyskland. Den er 26 meter høj, 65,5 meter bred og 11 meter dyb. 

Brandenburger Tor ligger på Pariser Platz som er blandt de meste bevarede pladser i Berlin.


Berliner Dom er en utrolig som kirke og man kan komme op i toppen og gå rundt og se ud over Berlin. som jeg varmt kan anbefale.




Mindesmærke for Europas myrdede jøder og Holocaust mindemærket ligger i centrum af Berlin som består af 2711 betonpiller i forskellige højder.





Mauerpark er en stor park, hvor den tidligere grænse mellem øst og vest Berlin gik. Her kan du også opleve noget af muren.




Spree er 47,1 km lang og kan varmt anbefale at man sætter sig for at få en tur i mange af de både der sejler rundt i Berlin og får sig en kanalrundfart. 


Reichstag som blev bygget i 1894, der huser den tyske Forbundsdag. Her kan du også besøge den store glaskuppel og få udsigt udover Berlin.





Museum i Berlin vi har besøgt


  • Gestapos hovedkvarter
  • DDR
  • Wall Museum  - Checkpoint Charlie
  • Museum under mindesmærket for Europas myrdede jøder.



Tænker der kommer mange flere når vi en dag kommer til Berlin igen.

TAK FORDI I LÆSTE MED 💕
FRA ROLF OG LAURA


Ingen kommentarer