Et besøg tilbage til 2 verdenskrig


Dunkerque i Frankrig.


Hvis man har set filmen Dunkirk, får man et godt billede af hvordan det var i 1940, lige i starten af 2. verdenskrig, da en masse englændere, belgiere, og franskmænd blev presset sammen i byen Dunkerque.

Når man så kommer ned på stranden hvor englænderne har stået i kø for at komme med en båd tilbage til deres hjemland, giver det et sus i maven og kan sætte sig ind i hvordan det må ha været at stå på den strand i uvished og frygt. Som min mand siger, så gider vi ikke engang stå i kø i netto i 5min. Slaget ved Dunkirk er en historie alle burde se og læse.




Når man kommer til byen, har man en forventning om at man bare lige skal ned til standen også hjem igen. men så tager man fejl. Byen tilbyder, en smuk meget gammel kirke, statuer, tårne og når man går gennem byen er der skilte der fortæller om byen og slaget ved Dunkirk





Når man nærmer sig stranden er der et museum, som handler om 2. verdenskrig og slaget ved Dunkirk, er man bare lidt interreseret i 2. verdenskrig, er museet et must, det koster 6 € pr. person.

Når du køre fra byen kan man køre forbi Kirkegården hvor de engelske soldater er begravet, fra både 1. og 2. verdenskrig. De har deres egen afdeling af en ellers ganske typisk fransk kirkegård.





Ingen kommentarer