12 timer i Brugge.



Brugge er en by i den Belgiske provins Flandern, som har alt hvad man kan ønske sig. Smalle brostensbelagte gader,  velbevarede middelalderhuse og idylliske kvartere. 
Efter man har gået rundt i byen kan man rolig sætte sig ned på en af de mange cafeer og derefter et smut ind i en chokolade biks for at få lidt med hjem til aftenkaffen. 

Brugges turismen er hovederhverv i Brugge, hvis historiske centrum er på UNESCOs verdensarvsliste. Så ja der er mange turister i byen men alligevel et besøg værd. 

Brugge blev EU første kultur by i 2002 og det kan man takke cafeer og resturanterne for i byen, samt at Brugge er Europas bedste velbevarede middelalderby. 

Byen er omringet af en voldgrav og her er der mest at opholde sig som turist, og efter sine lange gåture i de smukke gader kan man altid få ølsmagning, vin kaffe og den chokolade som byen også er kendt for. 






Vandvejene i byen har haft stor betydning for de handlende i gamle dage og i dag bliver de brugt til med deres hvide både at sejle turister rundt. 
Det skal prøves og koster 8 € pr. person og tager ca. 30 min





Et smut forbi det gamle kloster Begijnhof som var det sted hvor ugifte kvinder og enker slog sig ned for at hjælpe andre mennesker og leve et fromt liv dog uden at blive nonner. 
Et skilt ved indgangen henstiller besøgende til stilhed, ligsom der ikke uden særlig tilladelse må fotograferes. 
I dag bor her enkelte nonner under Benediktenerordenen. stedet er som flere andre bygninger i Brugge medtaget på Unescos verdens kulturarvliste over bevaringsværdige bygninger.





Ingen kommentarer