ROM

Den romerske hovedstad Rom (Italien) har ca. 2,8 milioner indbyggere. 
Rom ligger på 7 høje og er den 3 største turist destination i EU. 

I Rom ligger Vatikanstaten som er verdens mindste stat. 
Det historiske centrum i Rom er udpeget af UNESCO. 

Rom er en rigtig hyggelig by med rigtig mange seværdigheder, Rom har en masse smukke pladser, små gader og hyggelige bar og resturanter. 

Dog skal man være opmærksomhed på alle de gadesedler som er alle vegne og de er lige i hoved af dig så pas på!

Vi kom fredag og tog hjem tirsdag. så vi havde 3 hele dage i ROM. 


St. Maria Maggiore hold nu op en smuk kirke at starte en tur rundt i Rom, kirkens guldbelagte lofter er så fantastiske..Kirken blev oplagt i 432 og er viet til jomfru Maria. 




Trevi Fontænen er det største springvand i byen og mange mener at det er det smukkeste i verden, springvandet er bygget i perioden 1732 - 1762 som ligger på Trevi pladsen. 
Den centrale figur er havets gud Neptun, på hestene rider to af havets budbringere Triton, til venstre forstiller statuen sundhed.
Springvandet er 49 meter bred og 26 meter høj og selve Neptun er 5,8 meter høj.
Du skal selvfølge huske når du er ved springvandet at kaste en mønt, så er man nemlig sikker på at vende tilbage til Rom. man skal stå med ryggen til springvandet og kaste mønten over den venstre skulder med højre hånd. Det siges at de er mønter for en værdig på 20.000 kr når de bliver samlet op bliver pengene brugt til velgørenhed.



Spanske trappe forbinder Piazza de Spagna og den franske kirke Trinitá Dei Monti op af den stejle bakke. Den spanske trappe er den bredeste i Europa. Det her er selvfølge et sted du skal se når du er i Rom og trappen er en af de mest besøgte turistattraktioner  i Rom og gå op ad de 135 trin. Trappen blev bygget i perioden 1723 - 1725 for at forbinde Piazza de Spagne og den franske kirke, som også blev byget fordi at den franske diplomat Gueffier var træt af at gå op af en mudrede vej op til kirken. Han betalte for trappen og betingelsen var at trappen altid skulle være fransk og det er derfor at Rom hvert år betaler penge for leje af trappen til den franske stat.


Peters kirken Er kæmpe stor og flot og helt fantastisk kirke. Kirken er 46 meter høj og 218 meter lang og kan huse op til 60000 mennesker.
Kuplen er 42 meter i diameteren og 136 meter høj som så er verdens største. inde i kirken er der dekorationer der viser velstanden af den katolske kirke under opførelsen, hvor man kan se de store monumenter f.eks. i bronze af Bernini. det mest berømte monument som er marmorskulpturen af Michelangelo som viser Mary holdende på sin søde søns krop. Husk at se på Marmor gulvet, kig op i kuplen og se de fantastiske malerier. Kuplen er Michelangelos mesterværk og det er et besøg vær, hvis du er træt i benene og ikke orker at gå 320 trin kan du tage en elevator som tager der til toppen af kuplen og gå de sidste 380 trin som er meget hård snørklet men når du kommer op og kan se ud over Vatikan staten, og peters pladsen har det været hele turen værd.



Pantheon er blevet bygget af kejser Kadrian som et tempel af de mange hedenske guder i perioden 188-125 e.Kr.
Kendetegnet af Pantheon er dens store kuppel som er 43 meter høj og 43 meter i diameter som har været verdens største kuppel indtil katedralen i Firenze. I toppen af kuplen er der en stor åbning som er mere end 8 meter i diameter som også er det eneste lys i Pantheon. hullet kan ikke lukkes og det kan derfor regne ind og hælder gulvet en smule så vandet kan føres til et drænrør under gulvet. når man kommer ind ser man en kæmpe overdækket forhal som består af 16 søjler. 8 i den første række og derefter 4 i de næste 2 rækker. Pantheon har været beklædt med marmor og dørene var lavet af bronze som også var forgyldte med rigtig guld. men gennem årene er materialet blevet stjålet eller fjernet. 
Gulvet er det oprindelige marmor gulv og har et fantastisk mønster


Imperial Forum  er Roms stolte centrum, hvor man kan se og opleve marmorklædte templer, basilikser og torve med massere af liv. ruinerne vidner om den storhed der engang herskede i Rom, og hvis du bruger din fantasi, kan man nemt forstille sig hvordan byggerierne har været. 

Coluserium Blev bygget i perioden 72-82 e.Kr. under kejser Vespasian med pengene fra erobringen af Jerusalem og han søn indviede Coluserium men en hundrede dags fest hvor der blev slagtet op imod 5000 dyr. 
Colosseum blev brugt til Gladiatorkame som senere blev ulovlige. På Colosseum kunne der sidde over 50.000 mennesker. I 1803 blev de første forstærkninger lavet efter et jordskælv, derefter er der fortaget restaureringer og gulvet på arenaen  blevet reetableret. Colosseum er oval og er et kæmpe bygningsværk som målte 188 meter x 156 meter og 48 meter høj. Colosseum er bygget af 80 søjler og gav støtte til 3 etager med buer. 





TAK FORDI I LÆSTE MED 💕
FRA ROLF OG LAURA




Ingen kommentarer